Will the tank tracks loosen up?

 • Gepubliceerd op 2 jaar geleden

  WorkshopvlogWorkshopvlog
  abonnees: 144K

  No English subtitles? Check description!
  Bijdragen aan onze video's? patreon.com/mastermilo

  Technische onderdelen: www.indi.nl
  Borgringen: www.nord-lock.com

  Volg me op:
  Hoofdkanaal: www.youtube.com/user/mastermi...
  Facebook: mastermilo82
  Instagram: mastermilo82
  Website: mastermilo.com/

  Heb je iets voor de postvlog? Stuur het naar:
  Mastermilo
  Postbus 151
  5110 AD, Baarle-Nassau

  Our Discord community volunteers and creates English subtitles for our videos. It might take a couple of days for the videos to be subtitled. To be notified when a video is translated you can join the community-driven Discord.

  You can also view all of our subtitled vlogs in a playlist here: www.youtube.com/playlist?list...

Jan Koevoet +94
Jan Koevoet

Veel goedbedoelende roestadviseurs maken dezelfde denkfout: Oppervlakte roest verwijderen is een heel ander verhaal dan opgesloten roest verwijderen. Electrolytisch of chemisch (zuur) is prima voor oppervlakken, maar tussen de schakels en de pennen doet het totaal niets, want het raakt het te behandelen oppervlak nooit, alleen de buitenkant. Het stoken, wiebelen en smeren is de enige manier als je niet de beschikking hebt over een pers die drie keer zo groot is als het hele MM pand. Maar daar is de kous niet mee af. WD40 is een uitstekend middel, maar je moet het wel de tijd geven. Er op spuiten en binnen een paar minuten effect verwachten is onrealistisch. Denk eerder aan een paar uur, want kruipen gaan langzaam, en kijk maar eens wat een afstand het moet afleggen om in het midden te komen. En dan niet buiten in de regen, want dan roest het net zo vlot weer vast als je het los maakt. Wat de loswiebelmachine betreft: (puur theoretisch) Er is niet veel kracht nodig als je die lange arm, eventueel met een verzwaring aan de top het werk laat doen. Dan hoef je alleen de verzwaring steeds met wat extra snelheid over het dode punt heen te helpen, en de zwaartekracht en massa doen de rest voor je.

2 jaar geleden
Mart tHvdB
Mart tHvdB

@Feeks 1 jaja wel waar.

2 jaar geleden
Feeks 1
Feeks 1

Mart tHvdB nee kan niet.

2 jaar geleden
Mart tHvdB
Mart tHvdB

@Feeks 1 U deelt de mate van consistentie met die partij. Het leek dus zomaar te kunnen.

2 jaar geleden
Feeks 1
Feeks 1

Mart tHvdB nee

2 jaar geleden
Mart tHvdB
Mart tHvdB

@Feeks 1 Het is alleen relevant bedoelt u, als een ander een taalfout maakt. Wat bent u toch een zielepiet. Stemt u D66?

2 jaar geleden
Maurice H +127
Maurice H

Volg jullie al maanden. Maar telkens zie ik 1 foutje met hameren of los halen etc. Bedenk waar je energie in gaat zitten. Als je bijvoorbeeld op een los stuk track gaat hameren gaat energie veel te veel in verplaatsen hele track zitten. DAN nog met dat persen. Heb eens een vastgeroeste zuiger in een cilinder gehad. Men had al met 10T druk geprobeerd deze er uit te drukken, geen kans. Dus ik pakte een dikwandige buis en een hele grote paal hamer, dik betonnen vloer, de 1e klap kwam er al beweging in. Bedoel dus je moet massa hebben, Niets mag bewegen of energie opvangen. Dan ook star gereedschap gebruiken. Waar energie geen kans ziet eerst te vervormen. Bv hameren op een lange standaard bout gaat de hamer energie zitten in indrukken/veren van die slappe bout of pen die je gebruikt. Hamer dus met een hardstalen pen, daarom hebben ze van die drijfpennen uitgevonden. Zo heb ik geleerd tijdens mijn diensttijd de track te breken van mijn YPR. Dikke bout, dacht ik gebruik die lange dopsleutel pen, immers kracht is arm x lengte. Zelfs met een verlengde pijp er op wilde die bout Niet los. De energie ging zitten in het BUIGEN van die lange pen. Pakte vervolgens de korte brede ratel, klap er op met de hamer en los. Bedoel maar, weet dat je met die track puls moment moet hebben. KOOP een zware lange hamer, steel van 1m gewicht kilo of 5-10. HardStalen drijfpen en een enorme jens er op geven. Bout dan wél eerst dat juk vast aan de vloer. Mag absoluut niet bewegen of mee veren. Zeker dat je dan stuk voor stuk die pennen er uit jast. Starre opstelling, pulsmoment gebruiken en wat gewicht in hamer materiaal.

2 jaar geleden
Dropkicker27
Dropkicker27

@Theo O Ben ik ook wel benieuwd naar en ook of ze er uberhaupt wat mee doen!

2 jaar geleden
Theo O +2
Theo O

Wel jammer dat comments als deze weinig likes krijgen... Ik zou wel graag willen weten hoe ze hier over denken.

2 jaar geleden
Theo O +2
Theo O

Dit verhaal was ook mijn gedachten. Ook als ze pennen van het stangenstelsel eruit willen slaan, laten ze het oor niet "dragen" op de bankschroef of aambeeld. Alle kracht gaat in het (ver)buigen van het onderdeel zitten....

2 jaar geleden
Bever
Bever

Misschien zou je dan zelfs wel met de bak van de atlas kraan er tegen aan kunnen zwaaien i.p.v. een hamer

2 jaar geleden
Ruben De Jong +1
Ruben De Jong

@Gijsbert van Winkoop klopt 😁 na een keer met een vuist op je vingers geslagen te hebben leer je het wel af 😆

2 jaar geleden
war2slayer +44
war2slayer

Een nieuwe aflevering van buurman en buurman. Wel mooi om te zien hoe het in de koppen van de mannen omgaat om oplossingen te verzinnen. Een zeer mooie video om van te leren. Groetjes Rick.

2 jaar geleden
Ellis Dee +1
Ellis Dee

buurman en buurman real-life haha

2 jaar geleden
MrSebas 2023 +177
MrSebas 2023

Hey mastermilo crew! Ik kijk vaak filmpies op YouTube waar ze oud gereedschap en antieke apparatuur refurbishen. Om roest op te lossen, leggen ze de onderdelen, ook dingen die zijn vastgeroest in een bad van Evaporust. Ik heb ook even op internet gekeken en het zou best een agressieve oplosser zijn. Misschien is dit een idee voor jullie rupsjes 👌 Groetjes uit Haarlem!

2 jaar geleden
Jelle Hofstee
Jelle Hofstee

Zoals ze al vaak hebben uitgelegd, komt dat spul er niet tussen..

2 jaar geleden
Niet belangrijk - Compilaties & Meer +1
Niet belangrijk - Compilaties & Meer

Goed idee man! Wollah ik ga abonneren

2 jaar geleden
William +2
William

Simpele oplossing: Niet incapabel zijn

2 jaar geleden
Patje Louw
Patje Louw

Bak maken schroeven met klippen en dan lucht pistool aandraaien

2 jaar geleden
Mark Mettler +1
Mark Mettler

Hg roestverwijderaar, is iets minder agressief en kruipt ook overal tussen. Werkt echt perfect

2 jaar geleden
Denis Bossard +70
Denis Bossard

Hallo Master Milo's tolles Video. Mein Rostlöser Rezept seit Jahren mein Favorit 1:1 ATF und Dot 4 mischen damit hab ich schon die rostigsten Sachen gelöst. Grüsse aus der Schweiz Hallo de geweldige video van meester Milo. Mijn roestverwijderaar recept al jaren mijn favoriete 1: 1 ATF- en Dot 4-mix, dus ik heb de roestigste dingen al opgelost. Groeten uit Zwitserland

2 jaar geleden
Reynold +18
Reynold

Ik ben echt geen vlog liefhebber maar ik moet bekennen dat ik echt verslaafd ben aan die van jullie! Heerlijk al dat gesleutel. Bedankt voor het delen van jullie avontuur! 👍

2 jaar geleden
? +156
?

Een uur, yes! * trekt een pils open*

2 jaar geleden
AndartHome142
AndartHome142

@chad warden Ik geloof 58 is oud genoeg voor een biertje of twee per dag :-)

2 jaar geleden
Ruben Mazereeuw
Ruben Mazereeuw

@Theo O beetje comments lezen tijdens de video kan soms goede ideeën voort brengen en sowieso om bepaalde handige tips veel likes te geven zodat ze m lezen.

2 jaar geleden
Theo O +1
Theo O

Sh*t, ik lees dit comments nu pas terwijl ik de video allang gezien heb 😳 Dan maar gauw 2 pilsjes drinken voor ik naar mijn werk ga!

2 jaar geleden
Ruben De Jong
Ruben De Jong

@chad warden ach ziele piet ga het aan hé moeder vertellen ofzo en heeft er iemand gezegd if het met of zonder alcohol is 😄

2 jaar geleden
Ruben Mazereeuw +1
Ruben Mazereeuw

Potverdorie das een goed idee. Ik ga dr gelijk een halen. 🍻

2 jaar geleden
Rik Sluiter +25
Rik Sluiter

Heerlijk, meer dan een uur lange vlog!

2 jaar geleden
Butch E30 M3 s14 +17
Butch E30 M3 s14

Rupsen erop, inspuiten met een paar liter WD40, laagste versnelling, paar keer over en weer rijden en die schakels komen gewoon los. Verlies geen tijd met prielen, laat de 600pk en paar duizend Newtonmeter van de tank het werk doen!

2 jaar geleden
Butch E30 M3 s14 +1
Butch E30 M3 s14

Deze tank (ISU 152) heeft 70 jaar (!) STILGESTAAN en gaat gewoon van zijn plaats ZONDER enig werk aan de rupsen die er ERGER aan toe zijn dan de Milo T-55. Kijk vanaf 2min20sec. https://youtu.be/Q8MQqTe3sJE

2 jaar geleden
Butch E30 M3 s14 +1
Butch E30 M3 s14

Puch Maxi Je trekt de rupsen er op met een graamachine, heftruck of iets dergelijks om voldoende kracht te kunnen overbrengen tot ze er los op liggen. En die pennen breken heus niet zomaar! En áls ze breken waren ze toch al gaar. Maar dan zitten ze tenminste wat losser en kunnen ze er makkelijker uit.

2 jaar geleden
Ben Oost
Ben Oost

@Butch E30 M3 s14 ja klopt niet te geloven sterk maar als je de rubs er überhaupt niet op kan leggen kan hij ook niks trekken helaas en als de pennen breken dan zijn echt de rapen gaar

2 jaar geleden
Butch E30 M3 s14 +1
Butch E30 M3 s14

Puch Maxi De jongens zitten te foeteren met een hefboom waar ze nauwelijks kracht op kunnen zetten. Heb je enig besef wat het koppel van een 38.8 liter Dieselmotor is? In het echte leven zitten die rupsen onder de modder, stenen, takken, boomstammen noem maar op. Geloof me. Wat vastgeroeste schakels trekt de tank MOEITELOOS los! Een tank is geen precisie toestel als het om de aandrijving gaat, maar rauwe, brute kracht! Zoek maar eens wat filmpjes op van tanks in actie, de kracht is fenomenaal. En niet te simuleren met een gelast hefboompje waar ze aan zitten te trekken... EDIT: De rupsen hoeven niet 100% los te liggen, daar dient de regeling op het voorste loopwiel voor. Je legt ze er los op, over en weer tot ze loskomen, en stelselmatig aanspannen. Eitje.

2 jaar geleden
Ben Oost
Ben Oost

@Butch E30 M3 s14 omdat ze überhaupt niet kunnen bewegen waardoor ze nooit een draai kunnen maken nu nog

2 jaar geleden
jurda4
jurda4

Hey guys, love your videos 😉. I was wondering - for the stuck tank tracks do you consider making DIY Rust Removal using Electrolysis in some bigger scale? Just wondering 🙂 BTW you are doing a great job keep doing it 🙂 greetings from Slovakia 👍👍👍

2 jaar geleden
BroodjeHerress +1
BroodjeHerress

Hey emiel en dirk en de rest jullie hebben nu al een mega vooruit gang vergleken met vroeger jullie zijn gewoon toppers respect naar jullie

2 jaar geleden
Jozef Botka +1
Jozef Botka

Hi, Thank You very much for your channel and how you log everything you do with the tank project. It is awesome. For the tank tracks, it could be good to send the whole track to a company that will put it to acid to dissolve rust, they heat that acid as well. It could eat rust and leave tracks free to move. ;) Keep good work.

2 jaar geleden
Rik van den Berg +24
Rik van den Berg

Als je dan toch wil forseren. Leg de rupsen weer op de tank en dan in de laagste versnelling voor en achteruit. Tank heeft kracht genoeg

2 jaar geleden
Leonie 99
Leonie 99

Met het laden rolde de rupsen toch ook een beetje. Dit moet je met massa doen

2 jaar geleden
thumbs97
thumbs97

Precies zeg ik ook al heel lang

2 jaar geleden
Ruben De Jong +1
Ruben De Jong

@Gerard van Eijndhoven die atlas is zo zwaar niet dat valt best mee (op je tenen is hij wel zwaar maar als je echt iets zwaars nodig hebt zou ik een 10 tonner pakken of zoiets ) 😁

2 jaar geleden
Ruben Mazereeuw
Ruben Mazereeuw

Volgens mij breken de pinnen dan af en ben je nog verder van huis. Er is aan het begin van de restauratie toen de rupsen er nog onder zaten ook al wat van die pinnen gebroken.

2 jaar geleden
Gerard van Eijndhoven +3
Gerard van Eijndhoven

@fretlessfender , ik denk dat de heren veel meer gebruik moeten maken van het oranje gevaarte wat atlas heet.... Zwaar werk vraagt om zwaar materiaal😉

2 jaar geleden
John Smith +2
John Smith

Hi, try heating the whole peace of tank track at once (of course I mean just smal part of tank track). When it turns red, let it cool a bit and then put it in oil. I noticed that you are alredy using this method, but in this case it wolud be better way to heat the whole piece. You can use a large gas burner or build a large fireplace somewhere outside. The oil may be used old engine oil. Good luck

2 jaar geleden
Sohave +1
Sohave

This is one part of the project that I don't envy you guys on, I remember your work on those tracks earlier, it seems like an all most impossible task with all those several hundred rusted joints. The tank enthusiast version of a "Sisyphus work." Good luck and greetings from Denmark! You guys are the best!

2 jaar geleden
Rutger Prins +12
Rutger Prins

Alvast sterkte aan de ondertitelhelden!

2 jaar geleden
Kokimo
Kokimo

@Millbrook Music Studios 😂👍🏻

2 jaar geleden
Millbrook Music Studios +4
Millbrook Music Studios

lol dank je wel, names de hele crew!

2 jaar geleden
Ian Schoppers +2
Ian Schoppers

Goed werk👍ga zo door!

2 jaar geleden
NATHAN_HL +1
NATHAN_HL

Idea: Use the electric resistans of the pins to heat them up to the point of glowing. Put a sheet of plastic behind the piston to insulate it from the rest, and get some kind of hig current supply and connect it one both sides of the pin. One on the front of the piston and the other on the rest of the construction or on the pins head. The current source could be multiple jumper-cable modified microwave in parable. This would result it a couple of KW of heat right were it needs to be.

2 jaar geleden
koonings1
koonings1

Ik kijk met veel plezier, ga zo door heren!!!!

2 jaar geleden
King Of Hearts +1
King Of Hearts

Til de rups telkens bij een andere schakel met de heftruk op 1 lepel Laat het hele pakket op 2 punten rusten en rij er met de heftruck overheen, gewicht van dat roze monstertje doet ook wel wat! Sterkte ermee jongens, mooie k-klus 😊

2 jaar geleden
gillian vercauteren +1
gillian vercauteren

Tip: als je de rupsbanden wilt losmaken moetje ze misschien monteren op de tank en zien da de tank kan rijden en hopen dat de rupsbanden los komen

2 jaar geleden
Wout Hartveld +2
Wout Hartveld

Hey Milo en Dirk, Kunnen jullie niet aan het uiteinde tussen de H-balken een stang lassen en dan een spanband tussen dit punt en het uiteinde van de jutterarm zetten. Met een spanband kun je namelijk best wel 5 ton spannen en keer 2 meter heb je een koppel van ongeveer 100 kN/M.

2 jaar geleden
Frits Van Noort +1
Frits Van Noort

Kijk 1 uur en 15 minuten daar worden wij als trouwe kijkers heel erg blij van like als jullie ook meer van zulken lange video’s willen gaan zo door mannen 😉👍🏻

2 jaar geleden
Anno Nym +3
Anno Nym

die boormachine op 38:07 minuten, prachtig stuk gereedschap!

2 jaar geleden
Mark Mettler
Mark Mettler

Dat word weer een avondje lekker lang kijken!

2 jaar geleden
gijs dorrestijn +1
gijs dorrestijn

Hey Milo, gebruik een houtklover Pak je daar de cilinder van, met ventielblok. Maak daar een juttermechaniek van, op de trekker hydroliek. Dan heb je ong al 180bar voor die cilinder. Gr Gijs

2 jaar geleden
Paul Bolus +1
Paul Bolus

Voor de echt vaste pinnen: schakel vast klemmen en aan de ene kant van de pen een trekvijzel lassen en aan de andere kant met de lucht hamer dan de tweede persoon kan proberen de schakel te wrikken.

2 jaar geleden
Dusty Farmer
Dusty Farmer

Soak the tracks in a bath of molasses & water, good for removing rust & freeing up seized parts, could take weeks but it does work, makes the metal look like new. Make a track soaking bath out of thick black construction plastic sheet laid over wood sides & fill with 9 parts water to 1 part molasses, hot water works best to dissolve mixture, put some wood spacers on the plastic to keep the tracks from putting holes in it.

2 jaar geleden
R Heininga +2
R Heininga

Als ik het zo zie ben ik bang dat het met de electro motor niet gaat werken. Ik zou het eens met de kraan proberen. Kraan op de rupsen rijden om ze te klemmen. En met de mast kun je ver heen en weer en veel kracht zetten. Eentje los een stukje verder rijden.💪 Like dit zodat ze dit lezen👍👍

2 jaar geleden
Pa Nikos +1
Pa Nikos

Great work guys is a nice restoration grate project.... Why you don't use the excavator for the movement of the metal bar if they was on oil or diesel it will help more . It will provide extra force to unstuck the tracks.

2 jaar geleden
roland dekker
roland dekker

Kwam er vandaag achter dat mijn collega ook jullie video's kijkt. 👌🏻 Ik vind dirk zijn buurman en buurman idee met de auto ook wel leuk.

2 jaar geleden
Stefan Theunissen
Stefan Theunissen

Wat die speelfilm betreft. Een 2,5u durende compilatie vanaf de gedachte om een tank te kopen, tot hem volledig klaar hebbende, is natuurlijk ook een fantastisch idee en cadeau voor de kijkers 💪🏻🥳

2 jaar geleden
Rocket Surgery +2
Rocket Surgery

With a long enough lever, you could move the world, and maybe tank tracks.

2 jaar geleden
bcvbb hyui
bcvbb hyui

Alvast sterkte aan de ondertitelhelden!

2 jaar geleden
Stefan +1
Stefan

Ultrasoon ( ? ) er zijn tanks / installaties groot genoeg waar de hele rups set in past. Gebruiken ze in the petro-chemie om complete machine's schoon te maken. ( zijn formaat 20ft container )

2 jaar geleden
Bas +3
Bas

Wij kijken vanuit Estland elke dag naar de werkplaatsvlog, zo hebben we toch nog een beetje Nederland hier in estland.

2 jaar geleden
boer harms +3
boer harms

Kiek an! Een uur :D Echt wel een beetje het betere lompe beukwerk met die rupsen, mooi man!

2 jaar geleden
Mxrider2stroke Braaap
Mxrider2stroke Braaap

👌

2 jaar geleden
denko113
denko113

No chlapci drzim palce máte toho ešte dosť👍👍👍

2 jaar geleden
toine Houben +5
toine Houben

Hoi Milo en Dirk, zouden jullie niet iets kunnen maken voor de rupsbanden dat de rupsband zeg maar ligt zoals op 37:24 en dat er dan van bovenaf druk op gezet wordt? Als er daar veel druk op komt en hij ligt in zo'n kromme vorm zal hij recht gebogen worden en heb je hem al een heel stuk los. Like zodat ze dit zien!

2 jaar geleden
Nelis Hin +3
Nelis Hin

Dat wordt dan nog maar een uurtje in bed liggen dan #goedbezigmannen 💪💪

2 jaar geleden
GORDONDALTON
GORDONDALTON

You are going to be the strongest children in the town, you have a great will to do things, but the brute force must be applied scientifically, I believe that you are very capable of this work. Put those vertical tracks in a plastic bag and spray the link pins with WD40, while you find a good method. I follow with passion all your videos, and with delay. greetings from Cantabria

2 jaar geleden
Mark Vroomen
Mark Vroomen

Maak er een wipwap van 😂 Gewoon stellage maken tandwiel van tank op stellage maken via riem laten aandrijven en rollen laten paar uur komt ie vanzelf los.

2 jaar geleden
pyro unlimited
pyro unlimited

Jongens ik heb bewondering voor jullie werk en vooral doorzetting's vermogen met de rupsbanden het is langzaam vordert werk alleen op deze manier gaan jullie minimaal 2 weken met alle schakels bezig zijn maar jullie kunnen het dus ga zo door.

2 jaar geleden
Rudy Hermse
Rudy Hermse

Een sjorband (of touw) aan weerszijden van de paal bevestigen en dan op een veilige afstand om en om trekken. Safety first as aaj mien.

2 jaar geleden
Hans Van Der Veen +2
Hans Van Der Veen

Je kan ook nog de rupsen op 2 stalen balken leggen en er met de bak van een mobiele kraan op stampen

2 jaar geleden
Chris1974 +2
Chris1974

Als je gaat duwen (persen) op een metalen staaf dan maak je hem dikker (stuiken) en komt hij dus vaster te zitten. Maar als je er aan gaat trekken dan verjongt ie ietsje waardoor hij er makkelijker uit zou moeten gaan.

2 jaar geleden
Kokimo
Kokimo

Maak een touw aan het uit einde van de hefboom. Links en rechts! Dan kan je makkelijk op veilige afstand staan met het jutteren. Misschien is dit al te laat omdat ik 1 dag achterloop met de videos😂😂👍🏻

2 jaar geleden
Master_shadow_hunter World of Tanks Blitz
Master_shadow_hunter World of Tanks Blitz

Doe de rubsbanden om de rollgolf dan roll je ze zo los 🤣⚙️

2 jaar geleden
Pieter Gosens
Pieter Gosens

Ffe goed schranken met die rupsbanden en dan ze zijn zo weer los (hopelijk) !!

2 jaar geleden
Peter Pot +11
Peter Pot

18:36 inplaats van de tankmotor te herstellen hadden jullie die van de bouwcompressor kunnen gebruiken ik zie aan de rookpluim dat dit ongetwijfelt hetzelfde model is

2 jaar geleden
Ruben Mazereeuw +2
Ruben Mazereeuw

Haha geweldig 😂 wie heeft er ook een v12 compressor staan?

2 jaar geleden
Ruben De Jong
Ruben De Jong

Haha alle oudere motoren kunnen zo roken 😁 een 3 cilinder kan ook flinke rookpluim maken 😁

2 jaar geleden
Mark Lucassen
Mark Lucassen

Uurtje...? Tijd voor een pilsje... mannen t blijft een goede serie🖒🖒

2 jaar geleden
Arjen Kamphuis +1
Arjen Kamphuis

Hallo, als je het frame achterop verzwaart met een contragewicht. Dan kun je toch met behulp van de bak van de kraan de vork bekrachtigen. Hierdoor kun je in mijn opzicht meer kracht overbrengen op de schakels. Als je dit constant doet kost het zelf ook niet zoveel moeite maar doe je het machinaal. Groeten Arjen Kamphuis

2 jaar geleden
Luckie luc
Luckie luc

Hey emile en dirk. Ik weet dat bij somige rupsbanden de pin maar op 1 manier er in kan. Dit is bij de T34 het geval. Aan de zijkant van het onderstel zit een uitstekende blok. Die slaat ze terug op zijn plaats als hij rijd. Groet luc.

2 jaar geleden
psy0rz
psy0rz

Lekker lange vlog waar veel gebeurd!

2 jaar geleden
Ruud van Delft +1
Ruud van Delft

Ik zeg maak gebruik van de Atlas en de heftruck. Met een vergrote hefboom moet het kunnen dat er genoeg kracht vrijkomt om beweging te krijgen

2 jaar geleden
Jeffrey Gress
Jeffrey Gress

I have rebuilt John Deere bulldozer tracks during the summers in high school at my dads dealership in Ohio.Pretty simple process. The dismounted tracks are placed on a long rack with rollers so that the tracks can be manually moved along the rack. The track plates are unbolted from the side frames, which are interconnected by steel one and bushings. One by one, each pair of side frames are moved into position of a horizontal press, which is used to drive out the steel pins. In a separate operation, the bushings would be removed using the same press, and the side frames would be separated. After all the bushings are removed, the tracks are rebuilt in the reverse order with new pins and bushings. Took about two days of labor to rebuild a pair of tracks for one bulldozer. Depending on the construction of your tank tracks, you may be able to rebuild them in a similar fashion by using a hydraulic press to remove the pins and bushings.

2 jaar geleden
Ruben De Jong +1
Ruben De Jong

Mooi magneetboortje 😁 komt me bekend voor 😁

2 jaar geleden
Vintage Audio Tech +3
Vintage Audio Tech

Eindelijk, hier wacht ik al zooooo lang op!

2 jaar geleden
maick egbers
maick egbers

Wat gebeurt er als jullie de rups uitrollen met behulp van de graafmachine oid? Kan die dan uitrollen of zit er dan ook totaal geen beweging in? Aangezien het een vrij zwaar pakket is wat je omgooit?

2 jaar geleden
Joeri Baelemans
Joeri Baelemans

je kan een live stream opzetten om naar de rupsbandenmachine te kijken, kunnen de kijkers dag en nacht kijken :d

2 jaar geleden
Charles De Francisco
Charles De Francisco

Thanks for sharing your adventure...your perseverance is to be acknowledged and work ethic. A few observations....the pins in your tracks are impossible to be driven out with a hammering action as you are peeling the end into a larger diameter...the proper removal requires a track press...as I’m not sure exactly what country you are in.....a heavy equipment franchise should have a track press....what you must be conscious of is trying to not damage the parts....I’m waiting to see your solution...good luck

2 jaar geleden
De constructie Genist +1
De constructie Genist

Hey Milo, de lange stukken rups ligt al gebogen zo als ik zie. Maar als je hem dan met de atlas optilt aan een ketting aan begin dan wil die denk ik door ze eigen gewicht en natuurlijk zwaartekracht ze eigen recht maken. Ik denk dat er dan al meer beweging in komt 🤷🏼‍♂️

2 jaar geleden
Daniel van den Hoorn
Daniel van den Hoorn

Je bevestigt die elektromotor door hem aan de as te hangen, en met dat 'hijsoogje' zet je hem vast tegen verdraaien 👍🏻

2 jaar geleden
pyro Goran 1 +40
pyro Goran 1

Rij er met de kraan over naar voor achter over de rups band misschien lukt het wel Edit: bedankt voor het liken van mijn reactie 👍

2 jaar geleden
pyro Goran 1 +1
pyro Goran 1

niet geschoten is altijd mis 😉

2 jaar geleden
Sem Scania v8 visch +1
Sem Scania v8 visch

Pyro dat wil. Niet hij zit zo vast dat het zelf niet met een trekker lukt dus dat wil niet

2 jaar geleden
pyro Goran 1 +2
pyro Goran 1

@Andre Vonk hahah

2 jaar geleden
Florijn kenter +2
Florijn kenter

Ik zij al eerder dat ze er met een trilplaat overheen moesten trillen dat hebben ze ook gedaan alleen het werkte niet was wel jammer😀

2 jaar geleden
n. n +4
n. n

Dan zullen de pennen defect raken door torsie en niet loskomen.

2 jaar geleden
AndKamil1
AndKamil1

Maybe this 12:10 frame is a good idea, but instead trying press out the pin, you should try to bend the caterpillar. Later, to make a press pin to remove the track pin, I would use the old front drive shaft. Just cuted to size on lathe. Steel used to make drive shafts is much stronger than ordinary steel. I thought about it: https://www.fotosik.pl/zdjecie/b50c612d1f532b31 this is the link to my hosted image. This is a very simplified sketch of the modified frame that you used. What do you thinking about this mastermilo?

2 jaar geleden
Fons Van Kalkeren
Fons Van Kalkeren

Hé Milo Dirk en Bas kunnen jullie weer eens de buggy te voorschijn halen?? Daar moes de aandrijving toch nog worden afgewerkt? Ik verheug me op de testrit Groet Fons

2 jaar geleden
Nick Bosmans +1
Nick Bosmans

Voor de rupsbanden zou ik aanraden om terug op de tank te monteren en met de elektromotor aandrijven. Laat de ketting dan vlak voor de aandrijving door een bad wd 40 lopen. Doe je dit liever niet op de tank maak dan zelf 2 kettingwielen en laat dat zo een tijdje lopen

2 jaar geleden
John vt
John vt

Imal werkt veel beter dan wd 40. In de haven gebruiken we alleen Imal , WD 40 is dan kansloos als het er op aan komt , succes !

2 jaar geleden
Hans De wit
Hans De wit

Emiel,Dirk,Bas. Zie meerdere reacties voorbij komen voor roest oplossers. Ik gebruik zelf op het werk ranex. Miss is dat ook wel goede oplossing voor jullie schakels . Gr Hans

2 jaar geleden
Franco Red +1
Franco Red

Good evening guys, congratulations for the job you are doing, a question, but where did you leave the turret of the tank?

2 jaar geleden
MisterG
MisterG

@Franco Red - I think the plan is to get the gun neutralised and then to put the turret back on the tank :) https://www.youtube.com/watch?v=OsEh96rm0jY

2 jaar geleden
Franco Red
Franco Red

@MisterG Too bad, do you think you can get permits? if the gun it is made inert, there should be no problems. A tank without a cannon is like a ferrari without an engine !!

2 jaar geleden
MisterG +1
MisterG

I think the turret is at a military museum in The Netherlands because of the permits, etc. needed to be in possession of a dirty great big gun! Have a look at one of the early videos - it's in there.

2 jaar geleden
Thefreakyfreek
Thefreakyfreek

Thay had some trouble importing things that are in essence big guns so until some paperwork is in order its still in Britain as far as I know correct me if I'm wrong

2 jaar geleden
doncondorshockey
doncondorshockey

Hoe ver moet dirk eigenlijk elke dag naar de werkplaats heen rijden?

2 jaar geleden
Derbania
Derbania

Hey mannen. ik zie dat er langzaam beweging in de rupsbanden komt. Dat is een goed teken. Ik kijk nog steeds elke dag jullie video's met heel veel plezier. En ik wil melden over Cor Japin dat hij de werkplaats wil schoonmaken. Ik zou zeggen laat hem maar komen en het gewoon doen haha. Kunnen jullie tenminste lekker verder werken aan de tank en pestzooi maken. Cor ruimt het wel op whahah. En toch het mastermilo bordspel waar ken ik die bestellen vond het wel lachen met het valsspelen etc etc. Mannen ga lekker zo door en ik blijf een trouwe fan. Like als jullie willen dat deze in de vlog komt> Groeten uit rotje knor

2 jaar geleden
henri van werven +2
henri van werven

Zijn jullie niet bang dat de boorhamer de boel zo vervormt dat de pennen er helemaal niet meer uitgaan?

2 jaar geleden
janusx66 +1
janusx66

Leg de rupsbanden er weer terug om en rijd ze los als de tank straks loopt ;) Vaak werkt dat het aller beste, ouderwets los rijden.

2 jaar geleden
janusx66
janusx66

Naja met 1 duimpje lezen ze mijn opmerking niet, terwijl dit toch wel moet werken....

2 jaar geleden
janusx66
janusx66

Edit: Kun je die rupsen niet loswrikken met je wielkraan ? Die rode atlas, rupsen uitrollen, met de voorste wielen op de rupsen staan en dan met de bak de andere uiteinden bewegen ?

2 jaar geleden
Arnold van den Heuvel
Arnold van den Heuvel

en niet te veel tijd verspillen met opruimen.....doorgaan!!duimpje

2 jaar geleden
Giovannie 2006 +2
Giovannie 2006

Top had er zo veel zin in dat mijn reload toets los is haha

2 jaar geleden
fokke buter
fokke buter

Eindelijk weer met de rupsbanden verder, ik sprong gelijk op de bank toen ik de titel zag

2 jaar geleden
arjan van raaij +5
arjan van raaij

Kan je de atlaskraan niet gebruiken, met schuifblad de rups fixeren en de giek duwen en met een ketting trekken. Wedden voor een kratje pils dat dat gaat werken.

2 jaar geleden
dutch machinebuilder +3
dutch machinebuilder

Mischien een idee om de rups met de pinnen tussen de H balken te leggen. Met de onderkant naar boven. En dan een Loonwerker met een zware rups kraan vragen om daar overheen te rijden. Moet lukken met een beetje geweld en gewicht

2 jaar geleden
dutch machinebuilder
dutch machinebuilder

Dat is inderdaad waar. Maar 3 dagen met zo'n hevel zitten hengsten is ook niks. En mischien zijn er mensen die op een zaterdag ochtend wel voor een klein prijsje willen komen

2 jaar geleden
Sem Scania v8 visch +2
Sem Scania v8 visch

Klopt maar dat kost nog al wat dat is niet goedkoop zo,n loonwerker op een graafkraan

2 jaar geleden
MisterG
MisterG

You have a big job on your hands with those tracks! Can you get them soaking in diesel while they are sitting there? Maybe cover them with diesel-soaked rags and seal with polythene or pallet-wrap to stop them drying out? It can only help... Good luck, anyway!

2 jaar geleden
Jan K. +3
Jan K.

wat als je een mal maakt en de luchtslaghamer gebruikt om de pinnen er uit te tikken?? inplaats van los te trillen

2 jaar geleden
tim löss
tim löss

Volgende keer als de bouwcompressor niet wilt starten kun je hem aanrennen als een brommer, daarvoor zijn die wielen natuurlijk

2 jaar geleden
Dirk Knoll +1
Dirk Knoll

maybe you can try to remove the rust galvanically by using a charging device, baking soda and a tub of water. takes a while and has to be done outside since H2 will be produced. if you heat it up don't heat to excessively because the applied oil will deteriorate/burn and no more fresh oil can creep through the rust i belive

2 jaar geleden
Rudy Akkerman
Rudy Akkerman

Dirk, the boys have already tried that, without any luck.

2 jaar geleden
Quintastisch +2
Quintastisch

Wat zijn jullie vanplan om te doen na heel het tank gedoe (met ritten en testen en alles erbij en die Russische auto)?

2 jaar geleden
Buurman
Buurman

Quintastisch de hele barrel opblazen met de tank zeg maar

2 jaar geleden
WeAreQuestionDutch
WeAreQuestionDutch

Als je toch een automatisch losmaak systeem gaat maken (zou tijd worden), maak dan meteen een circulerende WD-40 douch systeem zodat er een contante stroom WD-40 over heen gaat. Een water pompje kost niets en heb je vast wel liggen.

2 jaar geleden
VideoTuned
VideoTuned

Misschien een idee om uit te proberen: Leg een gehele rubsband zijwaards een eind vast aan een grondanker, trek de rol in gedeelten uit elkaar met zware staalkabel aan de heftruck of de bulldozer tot deze geheel is uit gerold. Neem dan het uiteinde en rij op en neer of rol het weer op in de andere richting en herhaal dit. mogelijk komen zo meerdere schakels sneller los

2 jaar geleden
S +1
S

Misschien een gek idee, waarom leg je die rupsbanden niet op de tank en ga er vervolgens mee rijden? Toen je die tank kreeg zaten ze er namelijk ook op.

2 jaar geleden
Ortwin Bellekom +23
Ortwin Bellekom

Waarom wrikken jullie die rupsen niet los met de graafmachine?

2 jaar geleden
dogmatix2008
dogmatix2008

What you need is another tank. Lay your tracks out on the ground and drive the tank over the top, the weight of the tank should force things loose, or at least flatten your track.

2 jaar geleden
bdh filmt +25
bdh filmt

Kan je op de rupsen geen grote trilplaat van een rupskraan er op zetten? Ik loop stage bij een bedrijf wat schoeiingen maakt, en die planken gaan ook altijd in de grond.

2 jaar geleden
Ruben De Jong
Ruben De Jong

@De constructie Genist of laten vallen het is volgens mij wel zulke kwaliteit dat het niet verrot valt

2 jaar geleden
De constructie Genist +1
De constructie Genist

Misschien optillen met een ketting en dan weer laten zakken ik denk dat die door ze eigen gewicht gaat bewegen. Want de rups ligt nu ook al over elkaar🤷🏼‍♂️als je snap wat ik bedoel

2 jaar geleden
bdh filmt +1
bdh filmt

@Marco Weijer Ze moeten inderdaad dan een andere kraan regelen.

2 jaar geleden
Marco Weijer +5
Marco Weijer

Ja dat klopt, denk alleen niet dat de oude atlas 1202 extra functie's heeft en een trilblok aan kan sturen. En ze nu toch zo aan het wrikken zijn kunnen ze net zo goed het in de stoel doen met de Atlas

2 jaar geleden
bdh filmt +3
bdh filmt

@Marco Weijer Ik denk dat dat niet zoveel helpt, aangezien je dan meer moet rammen. Een trilplaat die trilt het aan alle kanten, waardoor alles beweegt

2 jaar geleden
glasjanus
glasjanus

Als een bietje druk niet werkt dan gewoon heeeeel veel druk erop en heet stoken. Goed bezig iig!

2 jaar geleden
Robin Baumann
Robin Baumann

Hey Emile en dirk, super dat jullie nu met die rupsbanden bezig zijn, maar ik denk wel dat we even reëel moeten blijven. Het zijn heel veel schakels, zoals je zegt meer dan 100, waarvan er zeker 80 vast zitten ofzo... met veel druk ertegen drukken, klappen erop geven of met groot moment eraan trekken werkt (zo goed als) niet. En het apparaatje waar jullie het over hebben lijkt me ook niet te gaan werken als “het grote jongens gereedschap” al niet werkt. Het enige (buiten externe bedrijven erbij te halen) wat me nog te proberen valt lijkt me een “en-en-en” methode. Druk erop zetten met de hydraulische pers, warm stoken, klappen erop met die lucht hamer en olie ertussen spuiten tegelijkertijd. Mocht het niet werken, de bedrijven die jullie in het verleden benaderd hebben, benaderen en elk een klein stuk van een rups meegeven ter test. Bij wie het t beste werkt mee in zee gaan. En voor het hoofd kanaal, misschien de vrijdag video naar de zondag om 12:00 voor een week overzicht, zo heb je (als je niet elke zondag een spelletje gaat spelen) elke dag een video. Groetjes Robin.

2 jaar geleden
Dodratat
Dodratat

allow these belts to be immersed in the acid to which the material is supplied before coating the hot dip galvanizing. The belts will move😉

2 jaar geleden
Marcus Miller
Marcus Miller

I think, if you could use forklift to put pressure on the extended square tube, you might be able to move stuck track links.

2 jaar geleden
PDW
PDW

Denk eens aan een zuigerstang van een stoomcilinder. Heen en weergaande “jutter” beweging? Zwaar vliegwiel als gewicht. We blijven vol spanning kijken!

2 jaar geleden
Rky A
Rky A

Als Bas een live webcam fixt die op de machine gericht staat heb je gegarandeerd kijkers 😀, ik heb eventueel nog wel een outdoor wifi access point 👍🏻

2 jaar geleden
RVS Riddervanstaal
RVS Riddervanstaal

Hey Master, hier een tip, jullie kunnen beter dat doe ik ook, alleen de pin in de rupsband warm stoken of met stroom, dan zet de pin uit en dan de pin af laten koelen dan is de pin kleinen/dunner dan voor heen en dan zit de pin los en komt het roest er van tussen. Jullie stokten volgens mijn de verkeerde kant warm en dan zet het wel uit maar dan gaat de pin vaster zitten, dan zet het wel ff uit maar krimpt het meer en gaat vaster zitten dan. Gr Stalenridder

2 jaar geleden
Marc-vB
Marc-vB

Maak de aandrijving van de motor naar de arm met sterke veren, ipv een starre verbinding.

2 jaar geleden
Barry Soetorro
Barry Soetorro

Put the tracks on the tank, grease them up and drive around. Let the weight of the tank and the curvature of the wheels loosen them up.

2 jaar geleden
Teknologix2010 +1
Teknologix2010

PAK DE KRAAN om te wippen! Kan je op wel 4 manieren die staaf bewegen om het los te wrikken, maar je kan dan ook stukje met kracht doordrukken.

2 jaar geleden

Volgende

Wat lekt er aan de Tank Motor? #283

1:06:37

Wat lekt er aan de Tank Motor? #283

Werkplaatsvlog

Weergaven 116K

Op Bezoek Bij DSP Voor Onze BMP Motor! #510

1:05:31

WINNING WITH KLOMBO (dino)

12:18

WINNING WITH KLOMBO (dino)

Fresh

Weergaven 1,3 mln.

Destan 7. Bölüm @atv

2:15:26

Destan 7. Bölüm @atv

Destan

Weergaven 2,5 mln.

Game Theory: FNAF, The SECRET Afton (FNAF Security Breach)

20:44

Tank koepel naar de werkplaats! #334

1:13:09

Tank koepel naar de werkplaats! #334

Werkplaatsvlog

Weergaven 117K

Een nieuwe tank is aangekomen! (BMP-1) #297

1:36:12

Tank Stuurmechanisme demonteren #116

41:40

Tank Stuurmechanisme demonteren #116

Werkplaatsvlog

Weergaven 107K

Exhaust assembly! (Tank engine assembly) #190

32:22

De Roeiers 1989

21:59

De Roeiers 1989

Ton Straayer

Weergaven 7K

I Surprised MrBeast With $100,000

11:10

I Surprised MrBeast With $100,000

Zealous

Weergaven 2,9 mln.

Driving Through Sand Hallow Lake, Why?

10:08

Driving Through Sand Hallow Lake, Why?

Matt's Off Road Recovery

Weergaven 535K

never give up 💪

0:27

never give up 💪

Red Bull

Weergaven 4 mln.

MOTORBLOK UIT DE MINI HALEN!

12:58

MOTORBLOK UIT DE MINI HALEN!

UberQuin

Weergaven 30K

Do Banana Peels Really Make Go-Karts Slip?

1:00

Do Banana Peels Really Make Go-Karts Slip?

Action Lab Shorts

Weergaven 389K